nl-NLen-GB
+31 (0)6 5336 3787

Ons team

Marcel Beukers
Tijdens zijn jeugd op de boerderij van zijn ouders werd hij al jong besmet met het paardenvirus, toen hij, in navolging van zijn vier zusjes, op de rug van een pony belandde. Vele successen in diverse takken van de ponysport resulteerde in het Nederlands kampioenschap samengesteld. Marcel was toen 17 jaar. Hierna volgde deelname aan het Europees Kampioenschap military voor Junioren. Een jaar later werd hij Nederlands kampioen samengesteld bij de paarden en nam deel aan het Europees Kampioenschap military voor Young Riders. Daarnaast reed hij al op jonge leeftijd in de Z-klassen, zowel springen als dressuur.

Vervolgens ging hij zich toeleggen op de springsport en leidde al vele jonge paarden op tot Z/ZZ-niveau. In deze klasse werd het in 1996 indoorkampioen van de toenmalige KNF. Meerdere paarden bracht hij, met succes, uit in de nationale springrubrieken van de KNHS. Zijn specialisatie is het opleiden van jonge springpaarden. Een mooi voorbeeld daarvan is de opleiding van de hengst Taloubet Z. Dit paard heeft Marcel opgeleid van zadelmak tot het Z-springen. Taloubet Z behoort inmiddels, onder Christian Ahlmann, tot de absolute wereldtop. 

Marcel is in het paardenvak begonnen op een hippisch centrum in Egmond, waarna hij bedrijfsleider en stalruiter werd bij een grote stoeterij in Zuidoostbeemster. In 1997 volgde voor een klein jaar een dienstverband bij Stal Burg onder de leiding van tweevoudig olympisch deelnemer en voormalig bondscoach Bert Romp, waar ook de nodige ervaring werd opgedaan. Ondertussen nam hij als ruiter deel aan vier jaargangen van het verrichtingsonderzoek voor hengsten van het KWPN te Ermelo.

In 1997 startte hij zijn eigen bedrijf, Stal Marcel Beukers. Daarnaast was hij werkzaam als stalruiter/bedrijfsleider bij Seignette Stables in Assendelft. Sinds 2004 is hij volledig zelfstandig en steeds bezig zijn bedrijf en zijn diensten uit te breiden en te perfectioneren. Dit heeft in 2005 geresulteerd in de bouw van een nieuwe, moderne accommodatie met rijhal en een stallencomplex.

Marcel is ORUN-gediplomeerd instructeur. Zo verzorgt hij al sinds 1998, met veel plezier, de springlessen bij LR De Zaanse Ruiters te Wormerveer.

Omdat de jeugd de toekomst heeft, is hij al jaren betrokken bij het Pavo Hippisch Talentencentrum. Tegenwoordig is hij naast instructeur ook bestuurslid van de regio Noordwest. Het begeleiden van de regionale talenten resulteerde in het verkrijgen van de TTC-status (Talenten Trainingscentrum) van de KNHS. Hiervan zijn er maar enkele in Nederland.

Henriëtte Beukers
Met een moeder die paard reed, kon het niet anders dan dat Henriëtte ook ging rijden. Dit begon, zoals velen, met een heel stoute shetlander, die ze altijd goed onder de duim wist te houden. Na een grotere pony volgde haar paard Jubilee met wie ze Z-dressuur werd. Toen dit paard, vanwege drukte met haar studie Economie, werd gestald bij trainer Derk Schekkerman, ontmoette zij Marcel, die bij hem werkte. De liefde voor Marcel en de liefde voor paarden zorgden er voor dat zij, naast haar loopbaan in de accountancy, samen met Marcel een bestaan opbouwde in de paarden. ‘Samen’ is daarbij het toverwoord.  Diverse paarden, waaronder enkele nakomelingen van Jubilee, leidde zij op in de dressuur. Henriëtte is op ons bedrijf verantwoordelijk voor de administratie, de P.R. en het reilen en zeilen van de kantine. Nu de kinderen, die ook rijden, veel op wedstrijd gaan is hen begeleiden een van haar favoriete bezigheden.

Sanne Leeuwenkamp
Sanne is al sinds 2005 aan ons bedrijf verbonden. Samen met Marcel leidt zij de jonge paarden op. Daarnaast verzorgt zij de paarden en heeft als taken het stalwerk, het voeren en het aansturen van stagiaires. Een zware job voor de jonge moeder, maar als ‘passie voor paarden’ je ding is, dan is niets te zwaar. Sanne is ORUN-instructrice en geeft naast haar werk op ons bedrijf diverse club- en privélessen. Ze is als jong meisje begonnen met rijden en heeft meerdere paarden gereden tot en met Z-springen. Op dit moment is zij een eigen fokproduct aan het opleiden voor de springsport.  

Koen van Vulpen
Koen is naast zijn technische opleiding part-time bij ons werkzaam. Hij is gespecialiseerd in het zadelmak maken van de jonge paarden. Dit doet hij samen met Marcel, zodat ze honderd procent op elkaar zijn ingespeeld en op elkaar kunnen vertrouwen. In zijn vrije tijd heeft Koen zijn eigen paard waarmee hij springt en samengesteld rijdt.